De Bentlon Skin Rejuvenation Roller is een roller met 192 zeer kleine naaldjes van chirurgisch staal. Met deze roller wordt doelgericht over de huid gerold waardoor in het huidoppervlak kleine perforaties ontstaan. De huid reageert op deze perforaties met een natuurlijke wondgenezing, namelijk door de aanmaak van collageen en elastine. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de huid 200x beter in staat is om actieve ingrediënten en werkstoffen op te nemen.

 

Kenmerken van de huid
De Bentlon Skin Rejuvenation Roller wordt gebruikt voor zowel het gezicht als het lichaam en kan succesvol ingezet worden bij:

 1. Rimpels en fijne lijntjes
 2. Pigmentvlekken
 3. Verslapte huid
 4. (Acné) Littekens
 5. Vergrote poriën
 6. Cellulite
 7. Zon beschadiging
 8. Wallen
 9. Striae

Wat zijn de voordelen van microneedling boven andere behandelingen?

 • Uw opperhuid blijft intact, integenstelling tot b.v. snijden (facelift), verbranding (laser), zuren (peelings).
 • Het is een 100% natuurlijk proces.
 • Geschikt voor elk huidtype, zelfs voor de dunne huid en voor elke leeftijd.
 • Een zeer hoge absorptie van de aangebrachte actieve werkstoffen.
 • De behandeling is volledig veilig, er is geen sprake van blijvende schade aan de huid.

De behandeling
Afhankelijk van het soort behandeling, start u in de basis twee keer in de week met de Bentlon Skin Rejuvenation Roller. Wanneer de huid meer gewend is aan de roller, dan mag de roller vaker gebruikt worden. Het is zeer belangrijk uw huid goed te reinigen alvorens u de Bentlon Skin Rejuvenation Roller gaat gebruiken. Het beste is om twee tot drie keer in elke richting over een stukje huid te rollen (twee keer horizontaal, twee keer verticaal, en twee keer diagonaal). Breng meteen na de behandeling een serum uit de Bentlon Care lijn en een hoge SPF aan, want na enkele minuten reageert de huid al met een natuurlijke wondgenezing. Dit betekent dat de kleine onzichtbare perforaties weer langzaam sluiten door de aanmaak van collageen.

Is de behandeling pijnlijk?
Microneedling is vrijwel pijnloos, de beleving verschilt natuurlijk per persoon. Wanneer u zichzelf behandelt met de thuisroller (0,25 mm of 0,50 mm naaldlengte) dank kan dit een licht onprettige ervaring zijn.

Tips:

 • Het beste tijdstip om de roller te gebruiken is ‘s avonds na de reiniging.
 • De roller dient elke 6 maanden vervangen te worden. Zo zorgt u voor optimaal resultaat op lange termijn.
 • Indien de roller is gevallen dient deze meteen vervangen te worden.
 • Gebruik slechts één roller per persoon, leen hem nooit uit!
 • Reinig de roller na iedere behandeling grondig met 70% alcohol en maak hem droog met een tissue.

Bentlon Care producten
De Bentlon Care producten zijn speciaal ontwikkeld om een juiste voor- en nazorg te bieden bij speciale huidverjongende- en huidverbeterende behandelingen. Bepaalde ingrediënten uit andere crèmes of serums kunnen nadelig werken op de huid na een intensieve behandeling. Het is aan te raden om in combinatie met de Bentlon Skin Rejuvenation Roller de Bentlon Care producten ook thuis te gebruiken, dit voor een nog optimaler resultaat.

Resultaat
De Bentlon Skin Rejuvenation Roller helpt bij een snellere en betere opname van de lokaal toegepaste verzorgingsproducten en in algemene zin zal u bij regelmatig gebruik (minimaal één keer per week) van de Skin Rejuvenation Roller de volgende resultaten ervaren:

 • De huid zal een gezondere teint krijgen
 • De huid zal er steviger gaan uitzien
 • Rimpels zullen minder diep worden en fijne lijntjes zullen verminderen
 • De structuur van de huid wordt gladder
 • De poriën zullen verfijnen
 • De huid wordt egaler qua teint, eventuele pigmentvlekjes zullen vervagen

Omdat bij microneelding de huid intact wordt gelaten duurt het genezingsproces kort. U ondervindt ongeveer 3-24 uur na de behandeling wat lichte roodheid. De huid voelt aan alsof u iets te lang in de zon heeft gelegen. De textuur van de huid verandert al na enige dagen, maar de collageenaanmaak zal pas na 6-8 weken op zijn top zijn. Het eindresultaat zal dan ook pas 4 tot 6 maanden na de laaste kuurbehandeling zichtbaar zijn. In het geval van pigmentvlekken en littekens ziet u al eerder resultaat. Beide verbeteren aanzienlijk binnen 2 tot 3 maanden.

Nancy Peter

Nancy Peter

Nancy van Derma Clinic Vlodrop is schoonheidsspecialiste, permanente make-up specialist, visagiste, gewichtsconsulente en medisch pedicure.
cenzaa-logo-wit
partner-logo01
huidprofessional-wit
bgn_logo_rgb-2